Spraytan

15 dagar kvar!

Här kan ni läsa om myter och fakta om spraytan. Bilden föreställer vår vackra kund Ida som här fått en spraytan!

5 Myter och fakta om spraytan!

Myt: Man blir fläckig och orange om man gör en spraytan.
Fakta: Om man tar på för mycket vätska eller väntar för länge med att duscha efter spraytanen, kan man bli orange och fläckig, inte annars. Det ger ett väldigt jämnt och naturligt resultat.

Myt: Det täpper igen porerna och orsakar finnar, pormaskar och pigmentfläckar.
Fakta: Det påverkar inte huden negativt eftersom du duschar av färgen efter ett visst antal timmar. Dessutom innehåller spraytan enbart naturliga ämnen och dessutom antioxidanter och anti-aging!

Myt: Det luktar obehagligt.
Fakta: Det doftar mycket svagare än vanlig brun utan sol, dessutom finns det vätskor med naturlig växtparfym i.

Myt: Färgen sitter inte så länge.
Fakta: Färgen sitter allra bäst i 5 dagar, sedan börjar färgen successivt avta men sitter upp till 10 dagar.

Myt: Man blir inte brun om man solar om man har gjort spraytan.
Fakta: Du kan sola precis som vanligt även om du har spraytan på kroppen. Däremot är det viktigt att du smörjer dig med solskydd, då vätskan inte innehåller något skydd mot solen!

 

Alexandra på Lith & Co

16 dagar kvar😍
Mitt namn är Alexandra Lith och jag är ägare till Lith & Co.
Jag började min resa redan 2008 då jag utbildade mig till imagekonsult/stylist och efter åren har utbildningarna fyllts på.
Jag utför behandlingar som makeup, tandblekning, vaxning, massage, ansiktsbehandlingar, yoga och meditation med mera.
Min absoluta favoritbehandling är regndroppsmassage- den är så härlig att arbeta med både för mig och kunden. Sedan är även yogan en stor favorit. Att få guida någon till denna fantastiska träningsform är världens bästa jobb!
Det bästa med att jobba på salongen är alla människor man har lyckan att få möta! Sedan mina härliga kollegor! Utan er skulle det vart tomt att komma till jobbet. Att få bygga sin dröm tillsammans med dessa vackra och kunniga kvinnor är fantastiskt!

Något du inte vet om mig är att jag från början är utbildad kock och älskar att laga god mat, gärna med min man och ett glas rött vin.

På min fritid umgås jag så mycket jag kan med vänner och familj.

Varmt välkommen till oss!

Rebecka på Lith & co

Här kommer en presentation av Rebecka!

”Hej! Rebecka heter jag och jag har jobbat på Skönhet och Harmoni sedan det öppnade på Boråsvägen i april förra året. Jag har alltid varit intresserad av skönhet och är tacksam att min make pushade mig att göra verklighet av min dröm! Våren 2015 gick jag utbildning i frans- och hårförlängning. Sedan har jag gått kurser i spraytan, tandblekning, lash lift och vidareutbildningar i fransförlängning. Skönhetsbranchen passar mig perfekt för att man ständigt utvecklas och lär sig nya saker. Det bästa med att jobba på Skönhet och Harmoni är mina fantastiska kollegor, helt underbara kunder och att vi har förmånen att kunna göra behandlingar på varandra. 😊 Jag älskar mitt jobb!”

Det visste ni inte om Rebecka!
Rebecka har jaktlicens, lastbilskörkort och är grym på piano. ♬
Det roligaste Rebeckas döttrar vet är att passa Alexandras hund Sacha.

 

5 Tips om hur du sköter din hårförlängning

 

5 tips om hur du sköter din hårförlängning!

Låt löshåret sitta i 48 h innan du tvättar håret första gången. Undvik att få balsam eller inpackning på fästena.

Red ut håret innan du tvättar det och kamma håret när det har torkat. Ta för vana att reda ut eventuella tovor i hårbotten.

Det ger ett snyggt resultat att blåsa, platta och locka håret, men tänk på att det sliter på håret när du utsätter det för värme.

Eftersom löshåret är preparerat behöver du använda produkter som ger mycket fukt. Använd med fördel ekologiskt schampo, balsam, inpackning och hårolja som är fria från parabener och sulfater.

Sov med håret flätat. Testa göra en tajt inbakad fläta och fukta håret innan du går och lägger dig så får du fina lockar dagen därpå

Tandblekning

22 Dagar kvar till öppning!!

 

Tandblekning med ett garanterat resultat direkt efter avslutad behandling!

Super Bright är den senaste metoden inom tandblekning, metoden är enkel och säker. Super Bright använder sig av ett plasmaljus som är helt ofarligt till skillnad från andra behandlingar som finns på marknaden.

Tillsammans med en gelé och lampan kan man bleka tänderna mellan 7-10 nyanser vitare.  Vi har även en ekologisk variant som bleker 2-3 nyanser.

Gelén tränger in i emaljen och reagerar med den missfärgade tandemaljen. Gelén reagerar på emaljytan varvid tandkött och tandemalj inte angrips.
Det aktiva ämnet väteperoxid tränger ner och oxiderar fria syreradikaler samt bryter ner organiskt material. Eftersom emaljen inte är ett organiskt material så påverkas inte den.
Plasmaljuset tillsammans med gelén påskyndar blekningen.

För att göra en tandblekning rekommenderas en inledande behandling av en tandläkare för att säkerställa att tänderna är hela och friska. Du ska inte ha några hål eller sprickor, inte ha lagningar som sitter på framsidan av tänderna eftersom dessa inte bleks, proteser eller porslinständer. Du får ett bättre resultat om tänderna är så fria från plack som möjligt. Inom 6 månader ska du ha varit hos tandläkare/tandhygienist för att vara säker på dina tänders hälsa.

Behandlingen är individuell och stryrs av dina individuella möjligheter, viktigt att veta är att tänderna aldrig går att bleka mer än den naturliga vithet de har haft.

För att få ett så bra resultat som möjligt bör man undvika kaffe, cigaretter, rödvin, läsk samt stark kryddad mat inom 24 timmar efter behandling.

 

Just nu har vi stor kampanj på tandblekning! Endast 1199:- du sparar hela 300 kr gäller mars ut!

Hur du sköter din fransförlängning på bästa sätt!

25 dagar kvar till öppning!

Här kommer 5 tips om hur du bäst sköter din fransförlängning:

Undvik att få vatten och fukt på ögonen det första dygnet då limmet fortfarande härdar.

Rengör fransarna minst 1 gång om dagen med oljefri rengöring. Fransschampo finns att köpa hos oss!

Använd inga feta produkter nära fransraden (rengöring, krämer, vattenfast smink) som innehåller olja, då detta kan göra att fransarna släpper i förtid.

Borsta inte fransarna när de är blöta, böj inte fransarna med ögonfransböjare och försök att inte sova med huvudet nerburrat i kudden

Tänk på att rengöra din fransborste regelbundet för att undvika att få bakterier från den!

Våra härliga skönhetstips

26 dagar kvar till öppning
Idag vill vi dela med oss om 5 härliga skönhetstips!

Hårmask

Fukta håret och massera in kokosolja i HELA håret. Kamma sedan ut det i längderna och låt sitta i över natten. Tvätta håret på morgonen som vanligt.

Svullna ögon

Har du svullna ögon lägg två teskedar i frysen i 10 min. Håll dem under ögonen tills svullnaden gått ner minst 1 minut.

Handmask

Torra vinterhänder/fötter räddar du genom att smörja in händerna med ett lager kokosolja. Trä in händerna i tunna bomullshandskar/sockar och låt vara under natten.

Fint volymfransar

Värm ögonfransböjaren
Har du svårt att få till snyggt böjda ögonfransar kan det vara en bra idé att värma upp din ögonfransböjare. Blås med hårtorken på full effekt i några sekunder innan du böjer

Undvik missfärgade naglar.

Gör det till en god vana att alltid måla naglarna med ett ofärgat baslack innan du använder färgade nyanser. Det förhindrar att dina naglar blir missfärgade. Ett lager ofärgat baslack ovanpå färgen ser dessutom till att dina naglar behåller färgen längre.

Bonustips- ät sunt, drick rikligt med vatten, undvik kemikalier på och i kroppen, undvik att sola and do yoga!

 

Gör din egen ansiktsmask

27 dagar kvar till öppning

Gör din egen avokadomask

Du behöver:

1/2 Avokoado

1 tsk honung

1 tsk olivolja

Mortel eller mixer

(använd dig gärna av ekologiska produkter)

Gör såhär:

Lägg alla ingridienser i mortern/ mixern och mosa det ordentligt tills allt är i en härlig grön röra.

Lägg på rikligt på rengjort ansikte och låt sitta i 15 min

Tvätta sedan av resterna med vatten.